28 juny

BON ESTIU!!!

Hola famílies!

Ja ha passat un curs més!

Hem passat per les festes de la Tardor, l’Hivern, la Pau, la Ciència, la Pagesa…

Hem fet assemblees, reunions de tribus, club de lectura, xerrades, excursions, àpats…

Hem rigut, parlat, callat, escrit, cantat, ballat…

En definitiva: hem fet de tot i més o el que hem pogut, però sempre amb bones intencions, amb alegria i per als nostres fills.

Així que moltes gràcies a tots els que heu participat, d’una manera o altra: des del que passa actes a net a les 12 de la nit fins al que pensa “un altre wsp de l’AFA! Que pesats! Però anem a mirar què diu la web”.

Tots ens mereixem unes bones vacances!!

Petons balandrauencs!

BON ESTIU!!!

AFA BALANDRAU

28 juny

Final de curs 2017

Hola famílies!

La festa de final de curs d’enguany va ser fabulosa!

Vam poder comptar amb la col.laboració de mans expertes pintant cares i fent tatuatges de henna amb molta traça i paciència!

Després vam fer el ja tradicional sopar compartit, on sobretot els grans vam poder fer xefla i conéixer-nos una mica més.

Aigües, vi i postres amb la col.laboració de l’AFA.

I havent acabat el sopar, per primera vegada a la història de l’escola, vam gaudir de dues actuacions de pares: un concert íntim de “hang” que va captar l’atenció dels més curiosos i un segon concert musical ofert pels pares més ‘dixaraxerus” del Balandrau!

Aquest any creiem que aquests pares es mereixen un GRAN…

xipxip! xapxap! Aupa! aupa! Mooooolt bé!

Des de l’AFA esperem que gaudíssiu molt de la vetllada!

Fins al curs vinent!!

21 juny

Revista “La Tribu”

Descarregar Revista

Després d’un temps havent estat donant voltes per crear la revista, “La Tribu” finalment veu la llum.  Han estat moltes les il.lusions posades, esforços i ganes de fer una bona feina de molts pares i mares de l’Escola Balandrau les que han fet possible que aquest mes de juny tinguéssim a les nostres mans la nova revista de l’AFA.

Aquest és només el principi d’una llarga aventura en què hi volem formar part totes i tots, petits i grans; crear una revista pensada per compartir tot allò que que ens pot interessar, que crei curiositats, tot allò aprés i propostes per aprendre….

Aquest només és el primer número….les històries que duran la resta només depenen de nosaltres….

Esperem que aquest primer exemplar us engresqui a participar, a donar idees i fer créixer aquest nou projecte que amb tantes ganes ha començat.

Bon Estiu a tothom!

 

21 juny

Extraescolars 2017-2018

Un any més ens posem en contacte amb vosaltres per fer la PREINSCRIPCIÓ de les activitats extraescolars pel curs 2017-2018. A sota podeu trobar els dos formularis amb les activitats; les exclusives Balandrau en un i les conjuntes amb l’escola Domeny a l’altre. Marqueu les que us interessin abans del 15 de Juliol. Al setembre es penjarà al web de l’Afa la documentació necessària per formalitzar les inscripcions.

Preguem a totes les famílies la màxima seriositat  a l´hora de dur a terme la preinscripció. Entenem que pot haver-hi canvis al setembre, però des de la comissió d’extraescolars es contracta a les empreses segons la demanda de l’activitat i  aquestes al seu torn han de contractar i pagar el monitoratge.

Punts importants a tenir en compte:

– Totes les activitats van dirigides exclusivament als socis de l’AFA; properament trobareu l’enllaç a la web per a tramitar l’alta per a les persones que no siguin sòcies i vulguin realitzar el tràmit.

– El nombre de places és limitat. Per tant, si s’han de limitar els grups, es tindrà en compte l’ordre d’inscripció com a prioritat.

– Si alguna de les activitats, al setembre, no arriba al nombre mínim d’inscrits la Tribu d’Estones es reserva el dret a suprimir-la.

– La baixa de les activitats, al llarg de l’any, s’haurà de fer a finals del trimestre natural (desembre, març i maig).

– En cas de baixa s’haurà d’enviar correu a l’empresa encarregada de dur a terme l’activitat i a estones@afabalandrau.cat amb la suficient antelació per tramitar la baixa.

Omplir totes les dades correctament als formularis inferiors, podeu seleccionar una o vàries activitats en cas que us interessi més d’una.

Formulari Balandrau

Formulari Domeny

20 juny

EXCURSIÓ AL CASTELL DE MONTGRÍ

A les portes de la diada de Sant Jordi, el dissabte 22 d’abril, els Balantrekkings vam fer la nostra particular conquesta del magnífic castell del Montgrí (306 m).

El castell del Montgrí (s. XIII-XIV) és un mirador privilegiat de tota la plana de l’Empordà. Es tracta d’un castell inacabat del qual se’n conserven les muralles, les quatre torres rodones i el portal d’accés. Unes escales de cargol en una de les torres ens permeten pujar a la part de dalt del castell.

Voltant pels merlets del castell, vam poder gaudir d’una espectacular vista de 360º sobre l’Empordà i més enllà (Roses, Les Alberes, el Canigó, França, les Gavarres, el Montseny, el riu Ter i la seva desembocadura al Mediterrani amb les Illes Medes com a punt final).

Els més petits s’ho van passar d’allò més bé jugant a ser princeses encantades, dracs ferotges o valents cavallers. Un dia espectacular en un entorn inigualable.

L’ascenció és de nivell fàcil (1,30h), per un camí força pedregós però agradable de fer per la vegetació (romaní, farigola, ginesta, flors silvestres, etc.), per la meravellosa vista i (per alguns afortunats) pels cabirols que, potser espantats per dracs, princeses o Sant Jordis balandrauencs, van saltar davant les nostres passes per sorpresa. Un moment màgic per recordar.

Després d’un dinar sense presses a les portes del castell, vam baixar fins a Torroella de Montgrí. Armats amb patinets, els Balantrekkings més petits van despertar el barri vell del poble i tots plegats vam fer la segona conquesta del dia, la cafeteria El Cruixent. Allà vam poder degustar els boníssims gelats artesans Angelo i la xocolata desfeta amb xurros de la casa. Un premi ben merescut.

Vam acabar de passar una tarda molt agradable al parc de patinatge i de salut de l’Auditori de Torroella, sota la mirada de l’imponent castell, que semblava vigilar-nos de lluny.

07 juny

programari lliure

Mozilla Firefox – Linux, MAC, Windows (Navegador WEB)
https://www.mozilla.org/es-ES/firefox/all/

Mozilla Thunderbird – Linux, MAC, Windows (Gestor de Correu)
https://www.mozilla.org/en-US/thunderbird/all/

Libreoffice – Linux, MAC, Windows (Suite ofimàtica)
https://ca.libreoffice.org/baixada/

Gimp – Linux, MAC, Windows (Editor de Imatges)
https://www.gimp.org/downloads/

Blender – Linux, MAC, Windows (Edició Tridimensional)
https://www.blender.org/download/

K9-Mail – Android (Gestor de Correu)
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fsck.k9&hl=ca

Signal – Androis – IOS (Missatgeria instantània)
https://play.google.com/store/search?q=signal&c=apps&hl=ca
https://itunes.apple.com/us/app/signal-private-messenger/id874139669?mt=8

Ubuntu – Sistema Operatiu
https://www.ubuntu.com/download

Debian – Sistema Operatiu
https://www.debian.org/distrib/

Doudou Linux – Distrubució Linux per nens
http://download.doudoulinux.org/?lang=en