Bon dia, famílies de Balandrau!!

Des de la tribu Balantrekking us animem a apuntar-vos a la sortida que hem organitzat pel mes de desembre, que de ben segur serà del vostre interès: LES COVES PREHISTÒRIQUES DE SERINYÀ.

Visitarem les coves on els humans es varen refugiar, i aprendrem com eren i com vivien, com era el paisatge, quins recursos podien aprofitar de l’entorn i quins animals hi havia.

Tindrem l’oportunitat d’experimentar amb diferents eines d’os i pedra, amb objectes de fusta, amb banyes de cérvol, amb pells, cordills i petxines. A més, ens ensenyaran com encenien el foc amb mètodes prehistòrics, per mostrar-nos com feien llum, s’escalfaven i espantaven els animals, a més d’utilitzar-lo per coure els aliments.

I això no és tot! Els infants podran fer d’artistes prehistòrics mitjançant dos tallers d’art paleolític: amb l’activitat d’art rupestre aprendran diferents tècniques pictòriques mitjançant les mans, tampons de pell, plomes i pigments minerals. I amb l’activitat d’art moble aprendran la tècnica del fregament de les petxines amb pedres sorrenques per crear el seu propi collaret.

Un cop acabem la visita i tallers, farem una petita caminada fins al Clot d’Espolla, estany intermitent que només s’omple en època de fortes pluges; com a sobreeixidor natural de l’Estany de Banyoles, i on habiten uns crustacis molt especials, els triops. És en aquest indret on dinarem tots plegats*.

Dia: 18 de desembre
Lloc i hora de trobada: Coves de Serinyà, a 2/4 de 10 del matí per començar la visita a les 10 en punt.
Preu de la visita i tallers: 3,00 €/adult i 6,00 €/infant (els menors de 3 anys no paguen).
Què cal portar: Dinar i berenar.

*La visita i tallers duren unes 2 hores. Per tant, considerem que finalitzarem les activitats al voltant de quarts d’una. El tram fins al Clot d’Espolla és de 2,8 km. Si veiem que se’ns ha fet tard i tenim gana, sempre podem dinar sortint de les coves o de camí al Clot d’Espolla.

Per saber-ne més:

https://parcdelescoves.wordpress.com
www.banyolescultura.net/clotcat.htm

Us agrairem que ens confirmeu la vostra assistència a través d’aquest formulari, abans del dia 12 de desembre:

Com arribar-hi

2016_11_29-coves-serinya