Al club de lectura de l’escola ens hem refrescat amb La Ola

 


Un abril calorós es mereixia que l’acabéssim xipollejant a l’aigua d’aquest agradable i emotiu àlbum il·lustrat. La Ola, de la Suzy Lee, és un llibre per a totes les edats i el podem gaudir allà on siguem com si fos la primera vegada que fiquem els peus a l’aigua fresca del mar. Amb aquest darrer club, que ha dinamitzat l’Alícia de la Tribu de biblioteca, els infants de l’escola han reviscut les sensacions que ens ofereix la nena protagonista a través de les imatges de l’àlbum il·lustrat. Sensacions i sentiments de sorpresa, por, curiositat, alegria, etc., tot un viatge de descoberta d’allò que ens fascina i alhora temem perquè ho desconeixem. A través d’una sessió artística, l’Alícia ha portat els infants del club cap a una nova aventura de lectura. El club de lectura va ser el colofó d’una jornada literària amb tallers sobre les civilitzacions i una representació teatral coordinada per la Tribu de Biblioteca amb el càsting de pares i mares valentes i voluntàries.

No voldríem acabar ara sense explicar la nostra anterior aventura amb el club de lectura de Balandrau i el llibre La nena de l’arbre. Estirant fils i fent investigacions vam arribar fins al mateix autor, en Rubèn Montañá. Hi vam parlar de manera virtual, a través del correu electrònic, i els infants li van fer tota mena de preguntes sobre la història, com ara perquè era tan trista, o quant de temps havia trigat a escriure’l, com va tenir la idea i quan es va decidir a ser escriptor. Fins i tot, li van fer propostes per a futurs llibres i en Rubèn les a acollir amb tota la humilitat i simpatia del món. Aquí us deixem el moment de proposta expressada a l’entrevista que li van fer els infants del club a l’autor.

Per què no escrius un llibre que es digui El misteri de l’escola?

Doncs aquest títol és d’allò més suggerent, així que, per què no? Potser un dia podria posar-m’hi i escriure un llibre que es tituli així. De fet, amb els meus llibres sempre acostuma a passar el mateix: se m’acut una petita idea, hi poso un títol, i a partir d’aquí començo a pensar quina novel·la en podria sortir.

Què en penseu, una història de misteri a l’escola Balandrau estaria prou bé, oi?