El divendres 9 de març Maria Castellana de Pas d’Infant farà una xerrada sobre com acompanyar la sexualitat dels infants de manera respectuosa i prevenir abusos. Serà a les 17 h al menjador de l’escola.

Les famílies que ho desitgin podran disposar d’un servei de monitoratge pels infants de l’escola, que començarà a les 16.50 h i acabarà a les 19.05 h. Per fer ús d’aquest servei cal omplir un formulari i pagar 1 € per infant abans del 24 de febrer. Podeu fer la inscripció a aquest FORMULARI.  Els divendres 16 i 23 de febrer a les 16.30 h hi haurà una taula al pati per poder abonar els diners i així confirmar la reserva. Només podran fer ús d’aquest servei les famílies que hagin fet la inscripció i el pagament. Les places són limitades.

A la xerrada es tractarà:
– El desenvolupament de la sexualitat infantil, etapes i diferències amb la sexualitat adulta.
– Com acompanyar i gestionar la descoberta del plaer en els infants.
– Entendre i saber respondre les preguntes més freqüents dels fills i filles.
– Comprendre i acompanyar l’exploració sexual i els jocs entre iguals.
– El rol de l’adult, quins límits hem de posar i perquè.
– Aprendre a vetllar sense espantar o reprimir.
– El treball amb les nostres herències culturals, socials i familiars per a poder acompanyar des d’una posició revisada, conscient i d’acord al que desitgem.

Maria Castellana és antropòloga i mestra d’educació infantil especialitzada en pedagogia activa, educació viva i acompanyament emocional de l’infant 0-7 anys. Des del 2006 treballa en l’àmbit de l’educació viva i lliure, ha format part i co-creat diferents projectes d’innovació pedagògica a Barcelona, el Vallès i el Montseny. Actualment, forma part de Pas d’Infant (www.pasdinfant.org), un equip d’assessorament sobre educació, criança i acompanyament emocional, i ofereix formació a professionals i famílies sobre temes d’educació. Des del 2016, treballa com a coordinadora pedagògica i acompanyant a l’espai d’educació viva al bosc La Mimosa (Montseny).