Benvolgudes famílies,
us comuniquem que durant el mes de novembre de 2019 les 11 persones que formàvem part de la Tribu de Menjador vam comunicar a en Vicens que dissolíem la Tribu. Els motius pels quals prenem aquesta decisió es basen en la poca utilitat que ens semblava que tenia la Tribu actualment i les confusions que portava a les famílies el fet de tenir una tribu de menjador com a responsable del servei de cara a les famílies, quan era simplement un intermediari amb l’escola o poca cosa més.

Hi havia algunes propostes de millora del servei que estàvem treballant, però per diversos motius no s’han pogut dur a terme i ara mateix no teníem sobre la taula cap pla de treball concret que semblés viable.

Ja des de l’any passat, tots els comentaris, dubtes i queixes sobre el servei de menjador eren centralitzats per la direcció directament. Des de l’escola es va prendre aquesta decisió pel fet de ser el centre l’últim responsable del servei. El menjador és un servei externalitzat per part del Consell Comarcal a una empresa, en aquest cas Càtering Vilanova. Ells s’encarreguen del menjar i del monitoratge de migdia. L’escola és la interlocutora amb aquesta empresa i la tribu no es podia reunir ni contactar pel seu compte amb l’empresa.

Des de la Tribu de Menjador també es feia una ‘supervisió’ del servei de menjador dos cops l’any, menjant a l’escola un àpat amb els nostres fills i filles junt amb el director, un grup de professors i el responsable de l’empresa de càtering. Aquesta ‘supervisió’ pactada en data i hora es diu ‘Ull Observador’ i es continuarà fent, però ara proposem que sigui qualsevol pare o mare interessat que pugui assistir-hi, ja que alguns ho havien demanat. Proposem que la gestió de les persones que assisteixin a l’Ull Observador es gestionin directament des de l’AFA.

A la carta que hem dirigit a direcció hem remarcat que dissoldre la tribu de menjador no representa en cap cas que ja no vulguem implicar-nos amb el servei; com a pares i mares ens oferim a ajudar en qualsevol aspecte on se’ns pugui necessitar per tenir un bon servei de menjador i d’espai de migdia. L’AFA serà a partir d’ara la responsable de canalitzar qualsevol petició que tingui l’escola de suport de les famílies relacionada amb el menjador. 

Hem demanat que es segueixi treballant per alguns aspectes de millora que ens han proposat les famílies durant aquest temps, com són: dinamització de l’estona de pati al migdia per part dels monitors i monitores; vetllar per un menjador més sostenible; educar els infants a menjar amb forquilla i ganivet o seure correctament; garantir quantitats de menjar correctes per a cada edat i disposar del temps necessari per menjar correctament; vetllar per fer el més agradable possible el menjador; valorar la possibilitat d’oferir alguna activitat extraescolar ja que moltes famílies ho han demanat. Entre altres coses!

Tal com es feia fins ara, si teniu qualsevol comentari sobre el servei de menjador podeu contactar directament amb en Vicens. Des de l’AFA, a les reunions que es fan amb l’escola es parlarà també del servei com fins ara. Us animem a seguir proposant millores, fent comentaris i participant per un menjador millor i que vagi sempre en la línia dels valors que més ens agraden de la nostra escola.
Moltes gràcies!
Tribu Menjador