A les portes de la diada de Sant Jordi, el dissabte 22 d’abril, els Balantrekkings vam fer la nostra particular conquesta del magnífic castell del Montgrí (306 m).

El castell del Montgrí (s. XIII-XIV) és un mirador privilegiat de tota la plana de l’Empordà. Es tracta d’un castell inacabat del qual se’n conserven les muralles, les quatre torres rodones i el portal d’accés. Unes escales de cargol en una de les torres ens permeten pujar a la part de dalt del castell.

Voltant pels merlets del castell, vam poder gaudir d’una espectacular vista de 360º sobre l’Empordà i més enllà (Roses, Les Alberes, el Canigó, França, les Gavarres, el Montseny, el riu Ter i la seva desembocadura al Mediterrani amb les Illes Medes com a punt final).

Els més petits s’ho van passar d’allò més bé jugant a ser princeses encantades, dracs ferotges o valents cavallers. Un dia espectacular en un entorn inigualable.

L’ascenció és de nivell fàcil (1,30h), per un camí força pedregós però agradable de fer per la vegetació (romaní, farigola, ginesta, flors silvestres, etc.), per la meravellosa vista i (per alguns afortunats) pels cabirols que, potser espantats per dracs, princeses o Sant Jordis balandrauencs, van saltar davant les nostres passes per sorpresa. Un moment màgic per recordar.

Després d’un dinar sense presses a les portes del castell, vam baixar fins a Torroella de Montgrí. Armats amb patinets, els Balantrekkings més petits van despertar el barri vell del poble i tots plegats vam fer la segona conquesta del dia, la cafeteria El Cruixent. Allà vam poder degustar els boníssims gelats artesans Angelo i la xocolata desfeta amb xurros de la casa. Un premi ben merescut.

Vam acabar de passar una tarda molt agradable al parc de patinatge i de salut de l’Auditori de Torroella, sota la mirada de l’imponent castell, que semblava vigilar-nos de lluny.